eTwinning

LOVES AND HATES 2009/2010

Съвместна работа с Професионален лицей от град Trappes, Франция.

Учениците ни ще споделят и сравнят мненията си за любовта и омразата. Целта е да подобрят уменията си за използване на чужди езици, да открият какво другите тийнейджъри обичат и мразят, да се създадат връзки между нашите ученици.

Резултатите от съвместната работа ще са статии за представяне на любовта и омразата в различни области.

 

PHOTOS IN EVERY DAY LIFE OF OUR REGION – 2009/2010

Съвместна работа с 26 партньори от различни европейски страни.

Учениците ще обменят снимки по e-mail от училището, града, региона. След което заедно ще намерят имена на фотосите. Съвместната им работа ще приключи с изготвяне на презентация, включваща най-добрите снимки. Целта ни е учениците да получат знания за другите страни, навици, интереси и начин на живот. Дейността по този проект ще създаде виртуална класна стая.

 

BILINGUAL CHRISTMAS CARD PROJECT 2009/2010

Съвместна работа с 8 партньори от Европа.

Учениците ще изработят коледни картички. Поздравленията в тях ще са на български език, а след това ще бъдат преведени на английски език. Нашата гимназия ще обмени коледни картички с учениците от гимназията в град Пиеве ди Теко, Италия. С получените картички ще се изготви изложба. Учениците ни ще изберат най-добрата сред тях.

 

ETUDE GÉOGRAPHIQUE DE I′EUROPE 2009/2010

 

Представяне на географско изследване на държави от Европа – релефа, климата, исторически и културни забележителности, столицата, региона, в който живеем, града, училището.

 

THINK GLOBALLY, ACT LOCALLY! 2009/2010

С помощта на обща дейност с партньори от други държави да покажем, че сме заинтересувани за природата около нас. За обучение на учениците в духа на гражданското образование.

Да ги мотивираме да проучат и изследват културата и традициите на своя народ. Да умеят да помагат, за да живеят в здравословна среда. Постигане на толерантност между различните култури.

Работа близо до природата, да пазят природата за бъдещите поколения.

 

МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ – XI 2006 – II 2007

В Деня на безопасния Интeрнет – 6 февруари 2007 г. – повече от 100 двойки училища от 43 страни участваха в състезание за необходимост от действия, отнасящи се до безопасен Интернет и мобилна телефония.

Събитието се проведе под патронажа на Вивиан Рединг, комисар по Информационно общество и медии на Европейската комисия. Денят се организира от Европейската училищна мрежа, координатор на INSAFE, Европейската мрежа за безопасен Интернет.

Професионална гимназия по железопътен транспорт „Никола Йонков Вапцаров”, град Горна Оряховица се включи в организираното световно онлайн състезание с проект на тема: „Модерните средства за комуникация – „за” и „против” нашето лично пространство”. Ние бяхме единственото българско училище, което бе отличено с награда в размер на 1500 евро. Международен партньор на нашата гимназия беше Професионалната гимназия по търговия и икономика от град Бялисток, Полша.